Судағы лимон кремі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Түйіршіктелген қант 1, 1/4 кесе, су 1/2 кесе, 4 сарысы, сары май 250 г, қабығы 1/2 лимон.
Сипаттамасы Лимон қабығы қосылған қант сумен құйылады және қайнатылады. Сонымен бірге сарысын кастрюльге езеді. Сироптың жұқа ағыны ұсақталған сарысына құйылады, сироп сарыуызбен біріктірілгенде, оны қайтадан баяу отқа қояды және үздіксіз араластыра отырып, қайнатады. Кесектердің пайда болмауын қадағалау керек. Кілегей қажетті қалыңдыққа жеткенде (қаймақ тәрізді) оны бөлме температурасына дейін салқындатып, жұмсартылған маймен біріктіреді. Шайқайды. Кілегей торттар мен тоқаштарды әрлеу үшін қолданылады.