"Робинзон аралы" торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 2 кесе ұн, 1/2 кесе қант, 200 г сары май немесе маргарин, 2 жұмыртқа, аздап тұз, 2 кесе нан үгіндісі. Сары майды, қантты және жұмыртқаны кастрюльге тегіс болғанша араластырыңыз, оған ұн қосып, қолыңызбен 2-3 минут қамыр илеңіз. Қамырды 3 бөлікке бөліп, торттарды құрғақ параққа пісіріңіз. Соңғы тортты жартылай дайын болғанға дейін пісіріңіз. Белки шайқаңыз (2. 3 минуттан артық емес), қант қосып, араластыра отырып, қайнағанға дейін қыздырыңыз. Нанның үгіндісін сары майға ашық сары түске дейін қуырыңыз. Ұнтақтарды ақуыздармен араластырыңыз, ұнтақталған даршын қосыңыз. Барлығын араластырыңыз, соңғы тортқа салыңыз, тегістеңіз және қайтадан пеште 180.200 С температурада 15.20 минут пісіріңіз. Екі тортты сары май мен қоюландырылған сүттен жасалған кілегеймен жағыңыз, әрқайсысына қуырылған жаңғақ себіңіз. Үстіне нан үгіндісімен пісірілген тортты салыңыз.