Чек-чек (тәтті ұннан жасалған тағам)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 4 порция үшін Бидай ұны - 450 г. жұмыртқа - 6 дана. дәміне қарай тұз, еріген сары май - 10 ас қасық. сиропқа арналған қасықтар: қант - 1,5 кесе, бал - 3 ас қасық. қасықтар, су 0,25 кесе
Сипаттамасы Ұнтақталған жұмыртқадан, ұннан және тұздан қайнатылмаған қамыр илеңіз, оны қалыңдығы 0,5 см-ге дейін флагеллалармен жайып, бұршақ түрінде кесектерге кесіңіз. Чек-чекті қыздырылған майдың көп мөлшерінде қуырыңыз. Қантты суда ерітіңіз, бал қосыңыз, қайнатыңыз. Егер оның бір тамшысы тегіс бетке жайылмаса, сироп дайын деп саналады. Салқындағаннан кейін чек-чекке слайд пішінін беріңіз, үстіне сироп құйыңыз.