Гядлибжа (Тұздықта бұқтырылған тауық еті)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тауық 160, май 30, пияз 30, қаймақ 200, ұн 30, бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Пісірілген тауық еті бөліктерге бөлінеді. Туралған пиязды қазанға салып, ұн қосып, өткізуді жалғастырады. Содан кейін қаймақ құйылады, тұздық бетінде аз мөлшерде май пайда болғанша қайнатылады, қызыл ащы бұрыш, тұз және тауық еті салынады. Ыдысты 10-15 минут қайнатыңыз. Етті сорпада сұйылтылған ұсақталған сарымсақпен құйып, тұздықпен береді.