Нан №7
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қара бидай, бидай, арпа, тары, жүгері немесе бұршақты жылы суға салып, қалыңдығы 2 см-ден аспайтын қабатқа жайып, дәннің қышқылданбауын қадағалап, өніп шығуына мүмкіндік беріңіз. Өскен дәнді кептіріп, ұнға ұнтақтап, қайнаған суға аздап қосып, үнемі араластырып отырыңыз. Сұйық желе күйіне келтіріңіз. Содан кейін контейнерді жауып, 10-12 сағатқа қалдырыңыз, содан кейін бөлме температурасына дейін суытып, ашытқыны қосыңыз (2 шелек ашытқы үшін - 1/2 кг). Егер ашытқы болмаса - 1 кг құрғақ бұршақ қосыңыз. 5-6 күн ашытыңыз (бұршақпен - 10). Ашыту аяқталғаннан кейін айдау керек. Бұл өте жақсы классикалық самогонға айналады.