Картоп №1
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 20 кг картопты жуып, үккіштен өткізіп, қайнатылған және 60 ° C дейін салқындатылған суға қосыңыз, сонымен бірге араластырыңыз. 1 кг ұн мен аздап ұсақталған бидай сабанын қосыңыз, жақсылап араластырыңыз. Қоспа ашық түсті болған кезде оны ағызып, қалдықтарды тұнба түрінде қайтадан 50 ° C температурада сумен құйыңыз. Араластырыңыз және бірінші ретке қарағанда сәл көбірек уақыт талап етіңіз. Содан кейін сұйықтықты ағызып, оны бірінші ағызудан бастап сұйықтықпен араластырыңыз. Ашытқыны 5 литрге 100 г мөлшерінде қосып, 10-15 күн талап етіңіз, содан кейін әдеттегідей дистилляциялаңыз.