№2 қызылша
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қызылшаны үккіштен өткізіп, үстіне су құйып, 1-1,5 сағат қайнатыңыз. Сұйықтықты ыдысқа құйып, қызылшаны қайтадан сумен құйып, қайтадан 1 - 1,5 сағат қайнатыңыз, содан кейін ағызыңыз. Тағы бір рет құйыңыз, қайнатыңыз және ағызыңыз. Үш қайнатуда алынған барлық сұйықтықты бір ыдысқа құйып, оны көлемнің 2/3 бөлігінен артық толтырмаңыз. Ашытқыны 4 литрге 40 г мөлшерінде қосып, көбік түзілуін тоқтатқанға дейін 10-15 күн талап етіңіз. Қант, картоп немесе басқа компоненттер қосылған кезде инфузия 4-7 күнге созылады. Ашыту аяқталғаннан кейін айдау керек.