Крутондар қосылған асқабақтан жасалған сүтті сорпа-пюре
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сүт - 750 г, асқабақ - 400 г, кілегей - 100 г, кілегей майы - 40 г, бидай наны - 200 г, дәміне қарай тұз. Асқабақтың қабығын аршып, тұқымдары мен тұқымдық целлюлозасын алып тастап, жұқа тілімдерге бөліп, ыдысқа салып, қайнаған сүттің жартысына құйып, тұз қосып, қақпағын жауып, баяу отта қалдырыңыз. Дайын асқабақты сұйық бөлігімен бірге електен сүртіңіз, сүттің қалған бөлігін құйыңыз, қайнатыңыз. Содан кейін оттан алып, кілегей мен маймен дәмдеңіз. Қызмет көрсету кезінде сорпа салынған табаққа аздап кептірілген нанның текшелерін салыңыз.