Қаймақ қосылған кептірілген жемістерден жасалған нан сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы (Литва асханасы) Қара бидай наны - 200 г, су - 2 л, кептірілген жемістер - 100 г, даршын - 3 г, қант - 200 г, қаймақ - 250 г.Нанды тілімдерге бөліп, қызарғанша кептіріп, қайнаған суға құйып, ісінуге қалдырыңыз. Содан кейін електен сүртіңіз және нан инфузиясымен сұйылтыңыз. Кептірілген жемістердің қоспасын (алма, алмұрт, қара өрік, мейіз) қант пен дәмдеуіштермен қайнатыңыз. Сорпаны сүзіп алыңыз, оған езілген нан, қаймақ, қайнатылған жемістер қосыңыз, араластырыңыз және қызмет етіңіз.