Етті окрошка
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Нан квасы - 300 г, сиыр еті - 80 г, жасыл пияз - 30 г, қияр - 60 г, қаймақ - 40 г, жұмыртқа - 1/2 дана., қант - 5 г, дайын қыша - 2 г, шөптер. Салқындатылған қайнатылған ет пен қабығынан тазартылған жаңа қиярды кішкене текшелерге немесе қысқа жолақтарға (1,5-2 см) кесіңіз. Жасыл пиязды ұсақтап турап, шырын пайда болғанша аздап тұзбен сүртіңіз. Жұмыртқаны қатты қайнатыңыз, тураңыз немесе майдалап тураңыз. Қаймаққа жұмыртқа, жасыл пияз, қыша, қант, тұз (дәміне қарай) салып, жақсылап араластырып, кваспен сұйылтыңыз. Алынған қоспаға дайындалған өнімдердің қалған бөлігін қосып, қайтадан араластырыңыз. Қызмет көрсету кезінде окрошкаға аскөк себіңіз. Егер окрошка көп мөлшерде дайындалса, онда сіз барлық дайындалған өнімдерді қаймақпен біріктіріп, аздап квас қосып, мұзда сақтауыңыз керек. Қызмет көрсету кезінде табаққа қаймақ қосылған өнімдердің бір бөлігін салыңыз, квас құйыңыз және аскөк себіңіз.