"Провансаль" майонезі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Әр түрлі тағамдарды дайындауда қолданылатын тұздықтар мен тұздықтардың алуан түрлілігі арасында "Провансаль" майонезі ерекше маңызды орын алады. Бұл тұздықта ең жақсы және дәмді тұздықтардың барлық артықшылықтары бар. Консистенцияның жұмсақтығы мен нәзіктігі, нәзік дәмі мен хош иісі, жағымды өткірлігі мен майлылығы майонезді жан-жақты және таптырмас дәмдеуіш етеді. Бірақ барлық тұздықтар "Провансаль" сияқты шеберлікті, дәлдікті және мұқият дайындықты қажет етпейді. Технологиядан, рецептурадан, дозадан ең аз ғана жалтару сөзсіз дәмнің, сыртқы түрдің нашарлауына және тіпті тұздықтың ыдырауына әкеледі, оны түзету қиын болуы мүмкін. Сонымен қатар, майонезді дайындау процесі ең көп уақытты қажет ететіндердің бірі болып табылады. Жоғарыда аталған жағдайлардың барлығы аспаздардың дайын майонезді қолданғанды жөн көретіндігіне әкеледі. "Провансаль" ең көп таралған негізгі тұздығының құрамына тазартылған, жоғары сапалы күнбағыс майы (68%), жаңа жұмыртқаның сарысы (10%), дайын қыша (6,7%), қант (2,3%), сірке суы (11%) және дәмдеуіштер (2%). Әмбебап болып табылатын және әр түрлі тұздықтардың тұтас спектрін дайындауға негіз болатын негізгі тұздықтан басқа, желкек майонезі, қышқыл қосылған майонез, дәмдеуіштер қосылған майонез шығарылады. Егер негізгі майонезді дайындау көп уақыт пен еңбекті қажет етсе, онда дайын майонез негізінде әр түрлі қоспалары бар әр түрлі тұздықтарды дайындау өте қарапайым. Майонезді салқын жерде 14-тен 20 С-қа дейінгі температурада сақтау керек. Тығыны ашылмаған ыдыстағы "Провансаль" майонезі 25-40 күн бойы сақталады. 5-7 С температурада майонез балғындық пен жақсылықты едәуір ұзақ сақтай алады. Сонымен бірге майонезді мұздатуға жол бермеу керек, өйткені еріген кезде эмульсия әдетте бұзылады. Майонезді ашық ыдыста сақтаған кезде тұздықтың бетінде пленка тез пайда болады.