Орыс қышасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қыша ұнтағы - 280 г, өсімдік майы - 100 г, 9% сірке суы - 200 г, 5 қант - 125 г, су (Қыша қайнату үшін) - 175 г, су (Тұздық дайындау үшін) - 175 г, хош иісті бұрыш - 0,1 г, даршын - 0,3 г, қалампыр - 0,3 г, ащы бұрыш - 0,35 г, лавр жапырағы - 1 дана. Дәмдеуіштерді суға салып, қайнатады, 5-8 минут қайнатады, содан кейін салқындатады, сүзеді, сірке суын қосады. Қыша електен өткізіліп, араластыра отырып, қалың, біртекті масса алу үшін қайнаған сумен қайнатылады. Алынған масса қайнаған сумен құйылады, оны 2-3 см жауып, салқын, қараңғы жерде 10-12 сағат ұстайды. Содан кейін су ағызылады, қыша жақсылап араластырылады, өсімдік майы, түйіршіктелген қант бірнеше сатыда қосылады, сірке суымен араластырылған тұздық құйылады, біртекті масса алынғанша жақсылап араластырылады және керамикалық, эмальданған немесе шыны ыдыстарға ауыстырылады, қақпақпен жабылады және қыша 24 сағат бойы сақталады. . Дайын қыша қақпағы тығыз жабылған ыдыста салқын, қараңғы жерде сақталады, көптеген салқын тағамдар мен тіскебасарларға тәуелсіз дәмдеуіш ретінде қолданылады, сонымен қатар ол салқын тағамдарға арналған кейбір тұздықтар мен тұздықтардың құрамына кіреді.