Каперсті тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жұмыртқа-май (голланд) соусы - 1000 г, каперс (Тұздықсыз) - 200 г Жұмыртқа-май (голланд) соусына қыздырылған каперстерді тұтастай салыңыз. Тұздық қайнатылған және қуырылған балық тағамдарымен бірге беріледі. Тәтті жұмыртқа соусы Жұмыртқа - 200 (5 дана.), сарысы - 75 г (5 дана.) қант - 300 г, ақ шарап - 500 г, лимон - 1 дана. Жұмыртқалар мен жұмыртқаның сарысын түйіршіктелген қантпен, асханалық ақ шараппен, лимоннан жұқалап туралған қабығымен жақсылап араластырып, металл сыпырғышпен үздіксіз шайқап, баяу отта қайнатыңыз. Тұздық көлемі 2-3 есе ұлғайған кезде (Үлпілдек көбікке айналады) және оның температурасы 70-75 С-қа жеткенде, қабығын тұздықтан алыңыз. Тәтті жұмыртқа соусын 10-15 минуттан артық сақтауға болмайды, әйтпесе көбік түсіп, тұздық ағып кетеді. Тұздыққа пудингтер, шарлоттар, спаржа, артишок, жер алмұрттары және т.б.