Тәте (Кулиш, Рябко).
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тағам тары мен сирек кездесетін қарақұмық (қара бидай) қамырынан дайындалады, жылы сұр түске ие. Ол казак-шаруа тұрмысында кең тараған. Қарақұмық ұнынан, тұздан жасалған қамырды сирек ұрып, 2 ас қасық майсыз немесе сары май қосып, пісіріңіз. Бөлек түрде 2 кесе тары ботқасын май мен тұзбен пісіріңіз. Екі жарманы да араластырыңыз. Пияз, сарымсақ қосылған тұздалған беконды ұсақтаңыз. Ет пен балық сорпасында қарақұйрықты дайындаған дұрыс, немесе желкек пен нан квасымен дәмдеу керек.