Орамал.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қамырды дайындау. Кәстрөлді алыңыз, ортасына қаңылтыр түтікшені салыңыз, кастрөлдің түбінің көлеміндей қамыр шеңберін жайыңыз, ортасында түтікке арналған тесікті кесіңіз. Табаны өсімдік майымен майлап, нан үгіндісіне себіңіз. Мұндай үйірмелердің 6- 7 данасын дайындаңыз. Кезекпен оларды кастрюльге салыңыз, олардың әрқайсысына май жағып, даршын қантына, құрғақ джемге немесе мейізге, қара өрік кесектеріне, шарап жидектеріне себіңіз. Кәстрөлдің 3/4 бөлігін толтырыңыз, көтерілуге қалдырыңыз және пешке салыңыз. Қаптамаға тек 1/2 гарнирлі ұн (4 фунт), 3/4 кесе сары май, 1/2 кесе ашытқы, 1/2 кесе қант, 2-3 нан үгіндісі кетеді.