Вертута (Грек торты).
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 2 жұмыртқадан, 1 1/2 фунт ұннан және 2 толық жұмыртқа қабығынан тұратын қалың қамыр илеңіз. Жіңішке, ұзын жолаққа жайып, үстіне тартылған етті жайыңыз (1 фунт тәтті бадам, 2 фунт грек жаңғағын қайнаған суға қайнатыңыз, қабығын аршыңыз, сумен ұсақтаңыз, 1/2 сұйылтыңыз) линден балын (линден), қалың массаға араластырыңыз). Содан кейін тартылған ет қосылған қамырды түтікке айналдырыңыз, сонда ол ұзын орамның пішінін алады, оны сары май қосылған табада шеңберге (шұжық тәрізді) мықтап салыңыз. Үстіне түйіршіктелген қант қасық себіңіз, пеште пісіріңіз.