Асханалық бутербродтар (Канапе)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сыртқы түрі бойынша ұсақ пирожныйларға ұқсайды, олардың ұзындығы немесе диаметрі 3,5-4,5 см. Олар үшін өнімдер әсіресе дәмі мен түсіне қарай мұқият таңдалады. Канапенің негізі бидайдан, кейде қара бидай нанынан жасалған кішкене крутондар (Крутондар) болып табылады. Канаптарды безендіру кезінде сіз оларға өнімдердің бөліктері салынған шашлыктарды қолдануға болады. Сондай-ақ, жеңіл тағамдарға арналған бутербродтарды қатпарлы түрде дайындауға болады. Ол үшін қатпарлы қамырды жіңішке етіп жайып, одан диаметрі 5 см-ден аспайтын фигураларды ойықпен немесе пышақпен кесіп алып, пісіреді. Бидай нанынан (Бөлке) ені 3- 4, ұзындығы 12-15 см және қалыңдығы 0,5 см жолақтар кесіледі. Оларды сары майға қуырады, салқындатады және сары маймен немесе май қоспасымен майлайды, үстіне тағамдарды әдемі етіп қояды, белдеулерін салқындатады, содан кейін тіктөртбұрыштар, квадраттар, ромбтар және т.б. Сэндвичтердің түрлеріне тартинкалар (Нанға ыстық тағамдар) және қатпарлы бутербродтар, оларды дайындау қиын емес: ет, балық және басқа да өнімдер қуырылған нанға ыстық күйінде салынады, ал қатпарлы бутербродтар 2, 3 немесе 4 үшбұрышқа кесіледі. Таза сары майдың орнына май қоспаларын қолдану сэндвичтің "букетіне" жаңа реңктер әкеледі, оны байытады.