Ашық бутербродтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ашық бутербродтар - бұл шұжық, ірімшік немесе ет және т.б. салынған нан тілімі, олар үшін нанмен пісірілген ақ нан мен кірпішпен пісірілген қара бидай нанын қолданған дұрыс. Кесектерді қалыңдығы 1-1,5 және ұзындығы 10-12 см етіп кеседі. Майы аз тағамдардан жасалған бутербродтар үшін нанды сары маймен майлау керек немесе сары майдан гүл жапырақшасын жасап, шетіне немесе ортасына қою керек. Пісірілген шұжық, қуырылған сиыр еті, бұзау еті қосылған бутербродтар үшін майды асханалық қыша немесе "Оңтүстік" соусымен (100 г сары майға 10-20 г) араластыруға болады. Сэндвичтерді майлы тағамдармен (төс еті, бел, бекон) және өткір дәмі бар тағамдармен (Майшабақ, шпрат), сондай-ақ жұмыртқамен, жұмсақ балқытылған ірімшікпен қара бидай нанына пісіру ұсынылады. Өнімдер жұқа және ұқыпты кесіледі. Шұжықтың қалың кесектерінің тілімдері сэндвичке бір-бірден, ал жұқа тілімдері екі-үштен салынады. Ветчина, ветчина, орама нан кесектерін толығымен жауып тұратындай етіп ені бойынша кесектерге кесіледі. Майшабақ жасыл пияздың жиегі бар сэндвичке екі-үш бөлікке салынады. Шпаттар (Басы, құйрығы және іші жоқ), сардиналар, спраттар нанға диагональ бойынша төселеді, ал тік жұмыртқаның тілімдері бос жерлерге қойылады.