Ысталған етті ұзақ уақыт сақтаудың ең жақсы тәсілі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қорап сызаттарсыз және ұңғымаларсыз алынады, оның түбіне еленген күлдің бірнеше саусақтарына құйылады, оның үстіне күлмен жабылған ет қабаты салынады және т.с.с., қорап толығымен толтырылғанша, ауа мен жәндіктер осылайша салынған етке ене алмайды, етті бүлдіріп, ондағы шынжыр табандарды (құрттарды) жою. Жәшікке салмас бұрын, оның бетіндегі ылғалдан тазарту үшін етті сабан орамымен сүрту керек. Мұндай жәшіктерді жертөлелерде емес, құрғақ шкафтарда сақтау керек. Күлдің орнына құрғақ үгінділерді, әсіресе арша үгіндісін қолдануға болады. Дегенмен, жақсы қазылған етті құрттар бұзбайды, әсіресе тұздау кезінде дәмдеуіштер мен бұрышқа малынған болса.