Тәтті бұрышты тұздау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Тұтынушының пісіп-жетілу сатысындағы балғын, бүтін жасыл және қызыл етті жемістерді сабағымен және тұқымымен тұздайды. Бұрыш 1 - 2 мин. қайнаған суға ағартылған, салқын сумен салқындатылған және эмальданған ыдысқа мықтап салынған. Бұрышты баклажан сияқты жемістерге тұз себу немесе тұзды ерітінді құю арқылы тұздауға болады. Ашыту және сақтау кезіндегі әсер баклажан немесе қияр үшін бірдей. Қыста тұздалған бұрышты бұқтырылған көкөністер мен тартылған күріш пен етті толтыру үшін пайдалануға болады. Сондай-ақ, оны тұздалған қиярға тұздық дайындаған кезде қосады.