Консервіленген қызанақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Для консервирования пригодны некрупные томаты с плотной мясистой мякотью, вполне созревшие, но не перезрелые. Хорошего качества получаются консервы из томатов сливо- видной формы. Томаты моют, укладывают в банки или баллоны и заливают горячим (Не ниже 70°) рассолом. Крепость рассола 2 - 3% (20 - 30 граммов соли на 1 литр воды). Наполненные банки или баллоны стерилизуют: пол-литровые банки - 15 минут, литровые - 20 минут, трехлитровые баллоны - 30 минут.
Сипаттамасы Біз қызанақтың балғындығын жақсы қабылдаймыз, жақсырақ қалың қабығы бар, "Хабаровский" және "Дубок" сорттары әсіресе дәмді болып шығады. Біз таза сүлгімен мұқият сүртеміз, егер ол өте кір болса, оны жуып, жақсылап кептіреміз. Стерильденген, құрғақ шыны ыдыстарға салат тәрізді тілімдерге салып, өте жақсы тығыздаймыз. Қақпақпен жабамыз. Банкаларды 25-30 минут, 2 немесе 3 литрлік банкаларды 35-40 минут зарарсыздандырамыз. Үстіне жылы көрпемен жауып, орап, төңкеріп, суығанша қоямыз. Қолданар алдында тұз, бұрыш, өсімдік майы, пияз қосыңыз.