ТҰЗДАЛҒАН ЖӘНЕ СУЛАНДЫРЫЛҒАН ЖЕМІСТЕР
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сірке суы адам ағзасына әрдайым пайдалы бола бермейді. Көптеген адамдар жемістер мен жидектерді консервілеудің дәстүрлі әдістерін орыс үстеліне ұнатады - бұл тұздау немесе сулау. Бұл процесте негізгі ингредиент сүт қышқылы бактериялары болып табылады, олардың әсерінен жеміс құрамындағы қант микроорганизмдердің дамуын тоқтататын және жемістер мен жидектерді консервілейтін сүт қышқылына айналады. Процестің екінші құрамдас бөлігі кәдімгі ас тұзы болып табылады, ол өсімдік жасушаларының плазмолизін тудырады, соның арқасында қантқа бай жасушалық шырын бөлінеді. Бұл өнімнің дәміне де әсер етеді. Бірақ оны теріс пайдаланбау керек, өйткені артық тұз өнімнің дәмін күрт нашарлатады. Тұздалған қиярға желкек, зире, дәмді, аскөк, эстрагон сияқты хош иісті шөптерді қосу әдеттегідей. Құрамындағы фитонцидтер мен эфир майлары зеңдер мен саңырауқұлақтардың дамуын тежейді.