Лингонберриден жасалған тосап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг лингонберри үшін - 500 г қант немесе бал, Сұрыпталған лингонберриді ыдысқа салыңыз, қайнаған суға құйыңыз, араластырыңыз, дереу елекке тастаңыз және суды ағызыңыз. Содан кейін лингонжидектерді ыдысқа салып, қантпен жабыңыз, 0,5 кесе су құйыңыз (Немесе бал құйыңыз), бір тілім даршын, 3 дана салыңыз. қалампыр немесе аздап лимон қабығын салып, жұмсақ болғанша пісіріңіз. Ыдыстағы ыстық джемді ыдысқа салыңыз да, суыған соң шыны ыдысқа салыңыз, пергамент қағазбен жабыңыз және байлаңыз. Салқын, құрғақ жерде сақтаңыз. Бұл джем қуырылған құс еті мен аң етімен, сондай-ақ қуырылған сиыр, бұзау және қой етімен бірге беріледі.