Қуырылған толтырылған баклажандар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты

Өнімдер
Сипаттамасы 8 баклажан үшін - 50 г құйрық майы, ұнтақталған қара бұрыш, 4 дана. пияз, тұз, шөптер. Туралған шошқа майын пиязбен сөндіріңіз, тұз, бұрыш, майдалап туралған көк (әр түрлі) қосыңыз, араластырыңыз және баклажандарды осы қоспамен толтырыңыз. Баклажандар осылайша дайындалады: жуылады, қабығы алынбайды, әрқайсысы ұзындығы бойынша 3-4 см кесіледі, толтырылады. Әрі қарай, түпнұсқада олар түкірікке қуырылады, алдымен ойық жағынан, содан кейін - др. жақтары жұмсақ болғанша. Егер қолыңызда түкірік болмаса, оны жай ғана табаға салып, ойығын төмен қаратып, қақпағын жауып қуыруға болады. Бір жағынан қуырғаннан кейін аударыңыз. Ыстық күйінде беріледі.