Сәбіз халавасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сәбіз халавасы Үндістанның солтүстігінде өте танымал. Халава жақсы шығуы үшін сәбізді мүмкіндігінше жұқа және ұзын "жоңқаларға" үккіштен өткізу маңызды. Бұл халаваны сүтсіз де жасауға болады. Бұл жағдайда аздап көбірек май қосып, оны мармеладтың консистенциясы болғанша отта ұстаңыз. 900 г жаңа сәбіз 3/4 кесе (150 г) май 2 кесе (500 мл) сүт 3/4 кесе (150 г) қант 3 ас қасық.л мейіз 3 ас қасық.л жаңғақтар Сәбізді ұсақ үккіштен өткізіңіз. Сары майды кастрюльге ерітіп, үгітілген сәбізді сол жерге салыңыз. Оны қақпақсыз орташа отта шамамен 10 минут қуырыңыз, күйіп қалмас үшін жиі араластырыңыз. Сүт, қант, мейіз және жаңғақ қосыңыз. Халаваны қоюланғанша және біртекті массаға айналғанша тағы 20-30 минут қайнатыңыз. Халаваны қызмет көрсететін табаққа салыңыз. Ол сәл салқындаған кезде оны қалыңдығы 3 см дөңгелек қабатқа айналдырыңыз. 30 минут суытыңыз. Содан кейін кесектерге кесіңіз және десертке қызмет етіңіз. Пісіру уақыты - 50 минут. Салқындату уақыты - 30 мин