Қантсыз қара өрік джемі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жақсы піскен жемістерді жуыңыз, екіге бөліңіз және тұқымдарды алыңыз. Алхоры қалың қабырғалы кастрюльге салып, мезгіл-мезгіл ағаш қасықпен немесе шпательмен араластыра отырып, қақпақтың астына ақырын қыздырыңыз. Су төгетін жер шырынмен жабылған кезде, қақпақты шешіп, тағы 1 сағаттай қыздыруды жалғастырыңыз. Осыдан кейін 8-10 сағатқа қалдырыңыз. содан кейін баяу отта қайнағанша қыздырыңыз және қайтадан бірнеше сағатқа қойыңыз. Тағы 2-3 рет дәл осылай жасаңыз. Қайнатылған массаны електен сүртіңіз. Кептелу қара өрік массасы ыстық күйінде 3,5-тен 1 кг-ға дейін азайған кезде дайын болады. Кептелудің бетінде қабық пайда болған кезде 1-2 күннен кейін жабыңыз.