Сусыз қара өріктен жасалған компот
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бұл компот әдетте қара өріктен дайындалады. Жемістерді езіп, тұқымдарды алу үшін ұзынынан екіге бөліп, пісірме табаққа немесе электр табаға салып, қант себіңіз (3 кг жеміс үшін 0,5 кг қант) және бар болғаны 10 минут пісіріңіз. Пешті өшіріңіз, бір сағаттан кейін (бұл кезде кастрөлдің қақпағын немесе пешті ашпаңыз) қара өрік шырынын ағызады. Оларды банкаларға салыңыз, босатылған шырынмен жабыңыз және 20 минут зарарсыздандырыңыз.