"Пожарский" палауы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты

Өнімдер
Сипаттамасы Қазан пештің үстінде қызады. Майды иіс жоғалғанша қайнатады. Етті қайнаған майға жартылай жұмсақ және қызарғанша қуырады. Содан кейін пияз төселіп, жұмсақтық пен алтынға дейін өңделеді. Пиязға сәбіз кезегі келеді. Ұсақталған сәбіз - күріштің ұйықтап кетуіне арналған сигнал. Бұл кезеңде су қазанға оның деңгейі күрішті екі саусақпен жауып тұратындай етіп құйылады. Содан кейін - сарымсақ, зера және бөріқарақат. Бұл палауға пиротехникалық әсер тән. Қайнаған майдың қабырғалары бойымен ағып кетуіне мүмкіндік беру үшін қазан қақпақпен жабылады. Май ыстық плитамен жанасқан кезде, қазанды палаумен құшақтап, от тұтанады. Бұл кезде ең бастысы - палаудың орнына оттың дәмін татпау үшін жалынды уақытында сөндірмеу және сөндірмеу.