Шие желеі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Шиені сұрыптаңыз, шайыңыз, езіңіз және шырынын сығыңыз. Целлюлозаны қантпен жауып, үстіне ыстық су құйып, қайнағанша қыздырыңыз. Дайын сиропты сүзіп алыңыз, оған алдын ала суланған желатинді құйыңыз да, үздіксіз араластыра отырып, қайтадан қайнағанша қыздырыңыз. Сироп қайнағаннан кейін оны оттан алыңыз, шие шырынын араластырыңыз, сүзіңіз, қалыптарға құйыңыз, салқындатыңыз. 100 г шие үшін: 3 ас қасық. қант қасықтары, 2,5 кесе су, 20 г желатин.