Болгар тілінде маринадталған қияр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қиярды жібітіңіз, жуыңыз, ені 5-6 мм тілімдерге кесіңіз. Пиязды қабығынан аршып, ені 2-3 мм сақиналарға кесіңіз. Тұқымдардан тазартылған бұрышты ені 3-4 мм сақиналарға кесіңіз. Балдыркөк, ақжелкен мен аскөк шөптерін ұзындығы 9-10 см кесектерге кесіңіз. Желкек текшелерге кесіледі. Банкаларға алдымен қиярды, сосын дәмдеуіштерді, үстіне пиязды салыңыз. Қайнаған тұздықты құйып, қайнаған суға 15 минут зарарсыздандырыңыз.