Жаңғақты балмұздақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қажет: қант ұнтағы 220 г, кілегей немесе қаймағысыз сүт 750 г, жаңғақ дәндері, орман жаңғағы немесе бадам 220 г, жұмыртқа 6 дана.
Сипаттамасы Дайындау: Жаңғақ дәндері өте ұсақ күйге дейін сындырылады. Ақуыздарды сарысынан бөліп, салқындатады. Жұмыртқаның сарысын қант ұнтағымен жақсылап езіп, үстіне кілегей немесе сүт қосып, қарқынды араластыра отырып, ұнтақталған жаңғақ немесе бадам дәнін қосады. Төмен температурада көпіршіктер пайда болғанша сыпырғышпен қарқынды шайқаңыз. Масса пештен алынады, толығымен суығанша шайқалады, електен сүзіледі және шайқауды жалғастыра отырып, 6 жұмыртқаның ақтығынан күшті көбік енгізіледі. Қоспа балмұздақ жасаушыға құйылады және шайқалады. "КМ-рецепт", 13.04.00