Құлпынай қосылған бәліш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қысқа қамырдан жасалған қамырды дайындаңыз: 2 кесе ұн, 0,5 кесе қаймақ, бір стақан түйіршіктелген қант, 100-125г. май немесе маргарин, 0,5 шай қасық сода, сөндірілген сірке суы. Қамырды шар тәрізді етіп жайып, тоңазытқышқа қырық минутқа қойыңыз. Торт себет түрінде пісіріледі. Қамырдан екі кішкене бөлікті бөліп алу керек, оларды белдіктерге орап, себетке арналған тұтқаны жасау үшін аударыңыз. Қамырдың негізгі бөлігін жайып, бұрын маймен майланған қалыпқа салыңыз. Картоннан кең жолақты кесіп алып, майыстыра отырып, оны себеттің сабы тәрізді пішінге салыңыз. Ал қамырдың бір бөлігін үстіне қойыңыз, оның ұштарын тортпен бекітіңіз. Себетті жұмыртқамен майлаңыз және пеште 30-40 минут пісіріңіз. Торт дайын және салқындаған кезде картонды алыңыз. 700-800 г. жаңа құлпынайларды сұрыптаңыз, жуыңыз, құрғатыңыз, содан кейін ғана себетке салыңыз. Құлпынай сиропынан желе дайындаңыз (желатин қосыңыз) және оны жемістердің үстіне құйыңыз. Суығанша қалдырыңыз. Тортты қант ұнтағына себіңіз.