Пасха жұмыртқасына арналған себет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Кішкене сары май қамыры, ұн, 30 г сары май, 1 жұмыртқа.
Сипаттамасы Қатты қамырды алу үшін аздап май қамырын алыңыз да, оған ұнды сүртіңіз. Металл табақты төңкеріп, маймен сүртіңіз. Қамырдан себеттің түбін және бірнеше флагелланы жасаңыз (себеттің көлеміне байланысты). Алдымен тік жгуттарды бекітіп, оларды түбімен басыңыз. Содан кейін көлденең флагеллаларды созыңыз (себет тоқу түрінде). Себетті жұмыртқамен майлап, бірден пісіріңіз. Тұтқаны пісіру парағында пісірілген екі жартыдан жасайды. Себет салқындаған кезде сабы ағаш таяқшалардың көмегімен бекітіледі. Дайын себетті жұқа ленталармен және садақтармен безендіруге болады. Боялған жұмыртқаларды себетке салыңыз.