Саңырауқұлақтардан жасалған пудинг
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Саңырауқұлақтар - 300 г, ақ нан - 150 г, ақжелкен мен аскөк - 2 шоқ, жасыл пияз - 2 шоқ, 3 жұмыртқа, қаймақ - 150 мл, май - 50 г, сүт - 1 стақан, пияз - 1 бас, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Тазартылған және мұқият жуылған саңырауқұлақтарды тұзды суға пісіріп, сүтке малынған ақ нанмен ет тартқыштан өткізіңіз. Майдалап туралған пиязды майдалап туралған аскөк пен жасыл пиязбен бірге майға қуырыңыз. Саңырауқұлақтармен, сарысымен және қаймақпен араластырыңыз, тұз бен бұрыш қосыңыз. Ақуыздарды шайқаңыз және оларды алынған массаға мұқият енгізіңіз, оны маймен майланған кастрюльге салыңыз да, су ваннасында ыстық пешке 3 минутқа қойыңыз. Пудинг ыстық күйінде беріледі. Тұзды қайықта жаңа қаймаққа бөлек қызмет етіңіз.