Қаймақ қосылған ақ қырыққабат сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер Қырыққабат - 250 г, пияз - 250 г, сәбіз - 5 дана, балдыркөк - 100 г, вермишель - 100 г, май - 80 г, қаймақ - 150 г, ет сорпасы немесе сүйектен - 2л, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Тазартылған және жуылған көкөністерді ұзын және жіңішке етіп турап, майдалап туралған пиязбен бірге кастрюльге сары маймен қайнатыңыз. Көкөністерді ет сорпасымен жауып, баяу отта 45 минут қайнатыңыз, содан кейін вермишельді жауып, тағы 10 минут қайнатыңыз. Сорпаны тұздап, қаймақпен бірге қызмет етіңіз.