Жасыл салат сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Жасыл салат - 4 түйір, өсімдік майы - 50 мл, ысталған бел-150 г, ұн-2 ас қасық, пияз - 1 бас, 3 жұмыртқа, ақжелкен, сірке суы немесе лимон шырыны қалауыңыз бойынша, дәміне қарай тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Жуылған салат жапырақтарын 4-6 бөлікке бөліп, 2 литр қайнаған тұзды суға салып, қайнатыңыз. Текшелерге кесілген белдеулердің бір бөлігін майдалап туралған пияз мен ұн қосылған табада қыздырылған өсімдік майына қуырыңыз, ұнның сарғайып кетпеуін қадағалаңыз, жасыл салат сорпасының шөмішін құйыңыз, араластырыңыз және табаға құйыңыз. салатпен. Қалған майдалап туралған белде үш жұмыртқадан салқын омлет жасаңыз. Салқындатылған омлетті бөліктерге бөліп, салатпен бірге кастрюльге салыңыз. Сорпаны тұз, бұрыш қосып, қайтадан қайнатыңыз. Үстелге майдалап туралған жасыл ақжелкенмен бірге қызмет етіңіз. Сорпаны сірке суымен немесе лимон шырынын қосып қышқылдандыруға болады.