Тауық етінен жасалған салат қосылған сүзбе сақиналары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тест үшін: 200 г сүзбе, 200 г маргарин, 200 г ұн, дәміне қарай тұз. Салат үшін: 1 қайнатылған тауықтың целлюлозасы, 200 г жұқа макарон, 100 г жаңа піскен қызанақ, 3 қайнатылған жұмыртқа, 1 ас қасық.л ақжелкен, 2 банка майонез, 1 шай қасық. желатин, бұрыш, тұз, 2 шай қасық. қант, 1 жарты литрлік банка маринадталған саңырауқұлақтар.
Сипаттамасы Өте дәмді, өте талғампаз, өте салтанатты. Қамырды дайындаңыз: ұнды маргаринмен турап, сүзбе қосып, барлығын бірге турап, сосын қамыр илеңіз. Тоңазытқышқа 10-15 минутқа қойыңыз. Алып тастаңыз және ұн себілген тақтаға қалыңдығы 1 см қабатқа жайыңыз. Дөңгелек ойықпен дөңгелектерге кесіңіз. Дөңгелектердің жартысынан сақина пішінін жасау үшін ортасын кішірек дөңгелек ойықпен кесіңіз. Тұтас шеңберлерді шетінен, кесілген сақиналардың еніне дейін ақуызбен майлаңыз. Сақиналарды ақуызбен майланған кружкаларға салыңыз, кружкаларды суық суға малынған параққа салыңыз және жақсы қыздырылған пеште пісіріңіз. Печенье ашық алтын түске дейін қызарған кезде, оларды пештен шығарып, параққа салқындатыңыз. Майонезді бір банкадан ыдысқа салыңыз, еріген желатинмен араластырыңыз және көбікке шайқаңыз. Дайын майонезді кондитерлік қапқа салыңыз да, одан пісірілген сақинаның шетінен жоғары өрнекті шеңберді сығыңыз. Салқындату үшін қойыңыз. Салатты дайындаңыз: тауық етін *кеспеге* кесіңіз, қызанақты текшелерге кесіңіз және артық шырынды дуршлаг арқылы сүзіңіз. Сондай-ақ, тік жұмыртқаларды тураңыз. Макаронды ұзындығы 5 см кішкене таяқшаларға бөліңіз, қайнатыңыз. Маринадталған саңырауқұлақтарды тілімдерге кесіңіз, дәміне қарай туралған ақжелкен, бұрыш, тұз қосыңыз, майонезбен араластырыңыз, 2 шай қасық дәмдеңіз. қант. Барлық дайындалған өнімдерді араластырыңыз. Қоспаны слайдпен дайындалған сақиналарға салыңыз, үстіне маринадталған саңырауқұлақтар кесектерімен безендіріңіз. Егер салат пісірілген пирожныйлардан қалса, онда оны қуырылған тікбұрышты тосттарға біркелкі етіп жайып, үстіне қайнатылған жұмыртқа шеңберінің ортасына салынған желатинмен майонез раушанымен безендіру керек.