Салат-торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 4 қайнатылған жұмыртқа, 3 алма, 1 пияз, майдағы 1 банка сардина (немесе кез келген басқа балық), 50 г сары май, 100 г ірімшік, 1 банка майонез және 2 ас қасық. таңу үшін қаймақ қасықтары, дәміне қарай тұз, безендіру үшін 1 анар.
Сипаттамасы Майонезді қаймақпен араластырыңыз. Пиязды ұсақтап турап, ащысын кетіру үшін қайнаған суға құйыңыз. Содан кейін суық сумен шайыңыз. Майонез мен қаймақтың жалған қоспасымен тұзды араластырыңыз, ыдысқа біркелкі қабатқа салыңыз. Сардиналардан ірі тұқымдарды алып тастаңыз, целлюлозаны шанышқымен езіңіз және екі үш қасық таңғышпен араластырыңыз. Пияз қабаттарының үстіне қойыңыз. Салқындатылған майды ірі үккіште үккіштен өткізіп, оны балыққа біркелкі таратуға тырысыңыз. Жұмыртқаны турап, дәмдеңіз, тұздап, майдың үстіне қойыңыз. Алмаларды аршып, ірі үккіштен өткізіңіз. Олар қараңғыланбауы үшін - таңғышпен бірден араластырыңыз. Тұз себіңіз және жұмыртқаның үстіне жағыңыз. Қатпарлы салаттың шеттерін кесіңіз, таңғыш қоспасының қалған бөлігімен жабыңыз, үстіңгі жағы мен жағын ұсақ үккіште үгітілген ірімшікке себіңіз. Салатты анар тұқымымен немесе жүзіммен безендіріңіз. Қабаттардың ретін сақтауға тырысып, торт сияқты кесіңіз.