Салат - торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 4 қайнатылған жұмыртқа, 3 алма, 1 пияз, майдағы 1 банка сардина (немесе кез келген басқа балық), 50 г сары май, 100 г ірімшік, 200 г майонез және 2 ас қасық қаймақ, дәміне қарай тұз, гарнирге 1 анар.
Сипаттамасы Майонезді қаймақпен араластырыңыз. Пиязды ұсақтап турап, қайнаған суға күйдіріңіз, сонда ащы шығады, содан кейін суық сумен шайыңыз. Майонез мен қаймақ қоспасын қасықпен араластырыңыз, тұз себіңіз, табаққа біркелкі қабатқа салыңыз. Сардиналардан ірі тұқымдарды алып тастаңыз, целлюлозаны шанышқымен езіңіз және 2-3 қасық тұздықпен араластырыңыз. Пияз қабатына салыңыз. Салқындатылған майды ірі үккіште үккіштен өткізіп, оны балыққа біркелкі таратуға тырысыңыз. Жұмыртқаны турап, дәмдеңіз, тұздап, майдың үстіне қойыңыз. Алмаларды аршып, ірі үккіштен өткізіңіз. Олар қараңғыланбауы үшін таңғышпен бірден араластырыңыз. Тұз себіңіз және жұмыртқаның үстіне жағыңыз. Қатпарлы салаттың шеттерін кесіңіз, таңғыш қоспасының қалған бөлігімен жабыңыз, үстіңгі жағы мен жағын ұсақ үккіште үгітілген ірімшікке себіңіз. Салатты анар тұқымымен немесе жүзіммен безендіріңіз. Қабаттардың ретін сақтауға тырысып, торт сияқты кесіңіз.