Жұмыртқа мен ірімшік қосылған бұрыш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 2-3 дана болгар бұрышы, 2-3 жұмыртқа, 150-200 г қатты ірімшік, 5-6 түйір сарымсақ, майонез.
Сипаттамасы Бұрышты жуыңыз, құрғатыңыз, оның құйрығын қақпақпен кесіңіз және өзегін алыңыз. Үгітілген ірімшікке сарымсақ пен майонез қосыңыз - массасы сұйық емес, бірақ біртекті болатындай етіп. Әрбір дайындалған бұрыштың ортасына қабығы аршылған тік жұмыртқаны (тұтас), ал айналасына - барлық жағынан - ірімшік массасын салыңыз. Бұрышты онымен өте тығыз толтырыңыз. Содан кейін массаны жақсылап қатайту үшін бұрыштарды тоңазытқышқа 2 - 3 сағатқа қойыңыз. Бұрыштарды үстелге ұсынғанда, мүмкіндігінше қалыңдығы бірдей дөңгелек етіп, суық сумен аздап суланған өте өткір жұқа пышақпен кесіңіз. Қанша порцияға арналған: 5.