Киевтік вергундар (қытырлақ)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Өнімдер: 2 жұмыртқа, 2-3 ас қасық қант, 1/2 пакет маргарин немесе май немесе 2-3 ас қасық қаймақ, 1 стакан қышқыл сүт, ұн, ас содасы (пышақтың ұшында), тұз (дәміне қарай), күнбағыс майы (шамамен 1 литр).
Сипаттамасы Дайындау: Маргаринді немесе майды ерітіп, сәл салқындатыңыз. Жұмыртқаны, қантты, маргаринді (сары май немесе қаймақ) мұқият араластырыңыз. Қамыр илеу үшін бір стақан қышқыл сүт, пышақтың ұшына сода, аздап тұз және ұн қосыңыз. Тортты өте жұқа етіп жаймаңыз (қалыңдығы, қытырлақтары жұмсақ болады). Ені 3-4 см жолақтарға кесіңіз. Жолақтарды тіктөртбұрыштарға бөліңіз, олардың ортасында тесік кесіңіз. Осы тесік арқылы тіктөртбұрыштың бір ұшын созыңыз. Қытырлақтарды қайнаған күнбағыс майына лақтырыңыз. Олар қызарған кезде, саңылаулы қасықпен табаққа шығарып, қант ұнтағына себіңіз.