УРМЕН (сүт көбіктері)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг дайындау үшін. урманға 10 литр қажет. майлы сүт.
Сипаттамасы Жаңа сүтті (дүкеннен емес) шойын қазанда (эмальданған кастрюльде) көбік пайда болғанша жиырма-отыз минут қайнатыңыз. Содан кейін салқын жерге 12 сағатқа қойыңыз. Біраз уақыттан кейін сүттің бетінде қалыңдығы 1,5-тен 2 см-ге дейін көбік қабаты пайда болады. Қабаттың қалыңдығы сүттің майлылығына байланысты. Көбік қайың қалақшаларымен мұқият жойылады және жылы мезгіл болса, кептіріледі. Қыста оны мұздатады (оны жазда тоңазытқышқа да салуға болады). Кептірілген немесе мұздатылған көбіктер кез келген пішінде кесіледі және үстелге беріледі. Қанша порцияға арналған: 4.