Кокос жаңғағы қосылған кілегейлі бөрене (Хара нарял барфи)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1/2 кесе (125 мл) бал, 1/2 кесе (125 мл) бадам, жержаңғақ немесе кәдімгі сары май, 1/2 кесе (80 г) майдалап туралған құрма, 2/3 кесе (80 г) орташа немесе майы аз сүт ұнтағы, 1 1/2 кесе (130 г) үгітілген жаңа піскен кокос жаңғағы, аздап тығыздалған, 1/2 ас қасық раушан суы (бар болса).
Сипаттамасы Балды ыдысқа сары маймен, құрмамен және құрғақ сүтпен біріктіріп, жұмсақ, жабыспайтын қамыр алынғанша қолыңызбен илеңіз. (қажет болса, көбірек сүт ұнтағын немесе су қосыңыз.) Қолды жуып, құрғатып сүрткеннен кейін қамырды ұзындығы 50 см бөренеге айналдырыңыз. Үгітілген кокос жаңғағын балауыз қағаздың үлкен парағына салыңыз, раушан суымен себіңіз және мұқият араластырыңыз. Сүт бөренесін екіге бөліп, екі жартысын да үгітілген кокосқа жақсылап ораңыз. Әрбір бөренені 10 бөлікке кесіңіз, егер қаласаңыз, бөліктерді қағаз қалыптарға салыңыз. Бұл тәттілерді тоңазытқышта герметикалық қаптамада 7 күнге дейін сақтауға болады. Қызмет көрсетер алдында бөлме температурасына дейін жеткізіңіз. Бұл өте дәмді және өте қоректік тәтті тез дайындалады, онсыз