мяс жасалған шелпек
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Мұздатылған тартылған ет - 0,25 кг., 1 жұмыртқа, 1 дана. пияз, 100 гр. жарма, 50 гр. қатты ірімшік, тұз және бұрыш - дәміне қарай.
Сипаттамасы Фаршты кішкене текшелерге кесіп, терең ыдысқа салыңыз. Бөлек, жұмыртқаны тұз бен бұрышпен тегіс болғанша шайқаңыз. Майдалап туралған пиязды және орташа үккіште үгітілген ірімшікті қосыңыз. Барлығын мұқият араластырыңыз. Жарма ұнтағымен жабыңыз. Тағы бір рет мұқият араластырыңыз. Өсімдік майымен қыздырылған терең табаға салыңыз және тегістеңіз. Үстіне үгітілген нан үгіндісін немесе сол жарманы себуге болады. Орташа отта қабық пайда болғанға дейін қақпақпен жабыңыз. Содан кейін тортты төңкеріп, қақпағын жауып, сол қабық пайда болғанға дейін қуырыңыз. Қанша порцияға арналған: 2.