Ет қосылған құймақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг картоп, 3 пияз, 300 г шошқа еті мен 300 г сиыр еті, 3 жұмыртқа, ұн, өсімдік майы.
Сипаттамасы Картопты тазалаңыз және ұсақтап тураңыз!!! үккіштен өткізіп, біраз тұрыңыз, тұндырылған суды төгіп тастаңыз, 2-3 ас қасық ұн, екі жұмыртқа қосыңыз, араластырыңыз. Қуыруға арналған табаға өсімдік майын құйыңыз, қыздырыңыз, картоп құймағын қасықпен жайыңыз, үстіне бірден тартылған торт, үстіне қайтадан картоп құймағын салыңыз. Алтын қоңыр қабық пайда болғанға дейін екі жағынан қуырыңыз. Фаршты дайындау: сиыр еті, шошқа еті, пияз және сүтке малынған бөлке (тартылған ет көлемінің 10-15 пайызы)ет тартқыштан өткізіп, тұз, бұрыш себіңіз, жұмыртқа қосыңыз, илеңіз және салқын жерде 30-40 минутқа қойыңыз. Ет қосылған құймақ үшін әр түрлі тұздықтар дайындалады, олардың рецептін менен білуге болады. Қанша порция үшін: 10.