Асафоэтида (хинг)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ferula asafoetida өсімдігінің тамырларының хош иісті шайыры. Ол аз мөлшерде қолданылады. Оның ерекше дәмі бар және емдік қасиеттері бар. Дәмі бойынша асафоэтида сарымсаққа ұқсайды және оны көкөніс тағамдарында сәтті алмастыра алады. Асафоэтиданы қолдану метеоризмнің (газдардың жиналуы) алдын алуға көмектеседі және тағамның қорытылуын жеңілдетеді. Оның тиімділігі сонша, оның көмегімен тіпті жылқының да ас қорытуды емдеуге болады. Шайыр немесе ұсақ ұнтақ түрінде сатылады. Шайыр ұнтаққа қарағанда таза, бірақ оны ұнтақтау керек. Асафоэтида ұнтағында әдетте бидай немесе күріш ұнының аздаған қоспасы болады. Ұн асафоэтиданың дәмін азырақ өткір етеді және шайыр бөліктерінің бір-біріне жабысып қалуына жол бермейді. Бір шымшым асафоэтида масаланы (дәмдеуіштер қоспасын) дайындауды аяқтағанға дейін бір -екі секунд бұрын ыстық еріген сары майға немесе өсімдік майына салынады. Батыс және орыс тағамдарында бұл дәмдеуіш Рим империясында өте танымал болғанымен, тұтынылмайды. Егер сіз асафоэтиданы таппасаңыз немесе оны пайдаланғыңыз келмесе, көп жағдайда онсыз жасай аласыз.