Қуырылған картоптан жасалған котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тазартылған және ұсақ туралған картопты (1 кг) аз мөлшерде тұздалған суға салыңыз (жартысына дейін жабу үшін) және қайнатыңыз. Суды ағызып жіберіңіз, ыстық күйінде шанышқымен езіңіз. Сары маймен (1 ас қасық қасық), қаймақпен (12 ас қасық қасық), тұзбен және зиремен араластырыңыз. Өсімдік майын (1,5 кесе) терең ыдыста қыздырыңыз. Өсімдік майына малынған ас қасықпен картоп массасын алып, шарлар түрінде қыздырылған майға жіберіңіз. Қызарғанша қуырыңыз және қыздырылған табаққа саңылаулы қасықпен алыңыз. Үгітілген ірімшікке немесе ірімшікке себіңіз де, қуырылған жұмыртқа мен жасыл салатпен бірге қызмет етіңіз.