Қызанақ соусының астында қуырылған бұрыш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бұрыштар алынады, бірақ гогошарлар емес (бұлар үлкен, дөңгелек және түрлі-түсті), бірақ кәдімгі жасыл болгар бұрыштары. Сыртқы түрі бойынша ең жалпақтары таңдалады. Бұрыштарды жуыңыз, өзегін алып тастамаңыз, тұздамаңыз, күнбағыс майына қыздырылған табаға салыңыз да, терісін қараңғыланғанша қақпақпен жаппай қуырыңыз. Бұрыштарды барлық жағынан біркелкі қуыру үшін оларды үнемі аударып отыру маңызды. Тұздық (аджиканың нұсқаларының бірі): қызанақты алып, қайнаған суға батырыңыз, 2-3 минут қайнатыңыз. Шығарыңыз, терісін тазалаңыз, өзегін кесіңіз, шанышқымен езіңіз. Сарымсақ, тұз, бұрыш қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Бұрыш табаққа беріледі, ал олармен бірге тұздық салынған қайық бар. Бұрышты өзегімен бірге жейді. бұрыш 10 дана. қызанақ 5 дана. сарымсақ 6-7 түйір дәміне қарай тұз дәміне қарай бұрыш