Цепеллиндер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер сүртуге арналған 1 кг картоп, пісіруге арналған 200 г картоп, 1,2 шай қасық. тұз. Тартылған ет үшін: пияздың төрттен бір бөлігі, 1 шай қасық. шошқа майы, 120 г сүзбе, 80 г шикі ысталған төс еті
Сипаттамасы Шикі қабығы аршылған картопты ұсақ тесіктері бар үккіштен өткізіп, шырынын сығып алыңыз. Картоптың басқа бөлігін қабығында қайнатыңыз, қабығын аршып, езіңіз. Барлығын араластырыңыз, тұз қосып, қайтадан араластырыңыз. Торттарды жасаңыз, әрқайсысының ортасына фаршты салыңыз (кішкене текшелерге кесілген қайнатылған төс еті мен қуырылған пияз қосылған сүзбе пюресі). Қоюланған сигараның пішінін бере отырып, торттардың шеттерін біріктіріңіз. Қайнаған тұзды суға салып, 20-25 минут қайнатыңыз. Қызмет көрсету кезінде қаймақ құйыңыз.