Күнжіт тұқымынан жасалған тұздық (тағамдар: жапон)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 100 гр ақ күнжіт тұқымы 2 шай қасық өсімдік майы 125 мл жапон соя соусы 2 ас қасық мирина (тәтті күріш шарабы) 3 шай қасық ұсақ қант 80 гр түйіршіктелген даши сорпасы 250 мл жылы су
Сипаттамасы 4 порцияға арналған: 1. Күнжітті құрғақ табада 3 - 5 минут қуырыңыз, орташа отта үнемі қызарғанша араластырыңыз. Қуырылған тұқымдарды ерітіндіде немесе таза кофе тартқышта пастаға ұнтақтаңыз. Өсімдік майын паста тәрізді консистенцияға жету үшін қажет болған жағдайда ғана қосыңыз. 2. Макаронды соя соусымен, миринмен, қантпен, гарнирленген даши мен сумен араластырыңыз, тоңазытқышта қақпақпен жабылған күйде екі күн сақтауға болады.